Af en toe wit deze week

Het Hogeland – De straalstroom ligt momenteel vrij zuidelijk en wij hebben te maken met polaire lucht. Er gaan diverse laagjes een beetje om ons heen tollen deze week en die gaan voor af en toe (winterse) neerslag zorgen en met name woensdag is er weer kans op een sneeuwlaagje. Verder is het qua temperaturen echt kwakkelweer met overdag een paar graden boven nul en in de nachten lichte vorst. Dus al met al regelmatig kans op gladheid.

Vandaag maandag: Er trekken een paar (winterse) buien over, tussendoor ook wat zon, bij een graad of 4. De noordwestenwind trekt even aan tot krachtig, kracht 6, om later in de middag geleidelijk weer af te nemen. In de nacht zakt de temperatuur tot net onder nul en er kan nog een enkele winterse bui vallen.

Dinsdag: Bij een afwisseling van zon en wolken is het overwegend droog, maar met name langs de kust kan er een (winterse) bui vallen. Het wordt een graad of 4 bij een matige tot vrij krachtige wind, kracht 4 tot 5, die over de dag heen geleidelijk van zuidwest naar zuidoost draait. In de avond zakt de temperatuur weer naar rond het vriespunt en in de nacht gaat het sneeuwen. 

Woensdag: Af en toe wat sneeuw bij maximaal zo’n 2 graden. In de middag droger en kans op enkele opklaringen. De wind is in de ochtend zuidoost en draait in de middag zuidwest en is meest matig. In de nacht opklaringen en zo’n 3 graden vorst.

Verdere vooruitzichten:Donderdag meest droog met zonnige perioden, daarna licht wisselvallig kwakkelweer.