Af en toe een vleugje nazomer

Nog steeds hebben we te maken met het hoog Rosi met de kern boven Finland. Deze zorgt voor rustig weer en met name op woensdag en vrijdag voor een vleugje nazomer (zodra de mist is opgelost). Pas het komend weekend verdwijnt Rosi van de weerkaart en komen er een paar diepe Oceaandepressies dichterbij, met o.a. de restanten van orkaan Maria. Dat krijgen we hier niet, maar zo zondag/maandag is er wel kans op veel wind.
 
Woensdag:
De mist/nevel zal eerder oplossen dan maandag en dinsdag en dan veel zon bij een een matige zuidoostenwind, kracht 3 tot 4, en maximaal zo’n 21 graden. In de nacht een graad of 10 en kans op mist.
 
Donderdag:
Al vrij snel in de ochtend neemt de bewolking toe, gevolgd door her en der een beetje regen. In de middag wisselen dan opklaringen, wolken en een verspreide bui elkaar af bij ca. 17 graden, in opklaringen een paar graden hoger. De zuidoostenwind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. In de nacht droog, opklaringen en kans op mistbanken bij ca. 11 graden.
 
Vrijdag:
Bij een zon-wolkenmix en een zwakke tot matige zuid- tot zuidoostenwind, kracht 2 tot 3,  is het zacht met zo’n 21 graden.
In de avond neemt de kans op regen toe.
 
Verdere vooruitzichten:
Wisselvallig weekend, temperatuur dalend naar ca. 16 graden op zondag. Kans op veel wind op zondag/maandag.