Actieve en succesvolle korpsavond brandweer De Marne

Wehe-den Hoorn – Lovende woorden en zowel leuke als minder leuke anekdotes van burgemeester Koos Wiersema en clustercommandant Robert de Wit waren de inleiding van een zeer geslaagde korpsavond van de brandweerkorpsen die de gemeente De Marne rijk is: Zoutkamp en Wehe-den Hoorn.

Diverse brandweerlieden namen gisteravond afscheid, vierden hun jubileum of kregen hun diploma. De ploegchefs Peter Postma van Zoutkamp en Klaas de Vries van Wehe waren duidelijk trots en deelden met een grote glimlach de behaalde diploma’s uit aan ‘hun’ mannen en vrouwen. Helaas moest er ook afscheid genomen worden van drie brandweermannen die vele jaren in actieve dienst zijn geweest bij de blusploeg Wehe-den Hoorn. Sven van der Veen, Arjan van Duinen en Homme Joustra zullen geen brandjes meer blussen in De Marne.

Diploma’s

Gelukkig waren er ook een hoop feestelijke momenten in Adventurepark Waddenfun. Dertien brandweermannen en -vrouw haalden hun diploma voor verschillende opleidingen en cursussen. Hink Horneman, Stefan Valkema en Alex van Dijk kregen hun diploma voor het behalen van de Manschap A opleiding en zijn nu volledig bevoegde brandweermannen. Dezelfde Alex van Dijk, Dirk Binnema, Rudie Huizenga, Thea Kloosterman en Klaas de Vries slaagden voor de cursus ‘Verkenner Gevaarlijke Stoffen’ en kregen daarvoor hun diploma van het Instituut voor Fysieke Veiligheid. Bij post Zoutkamp slaagden Michel Dijkstra, Leo Geertsema, Jos Hoeksema en John Nijholt voor de cursus ‘oefenleider’.

Ook kregen drie brandweermannen een felicitatie van de burgervader voor hun jarenlange inzet voor de brandweer. Bert Bouman en Pieter Bijma zetten zich al 12,5 jaar in voor de brandweer en René Barsema al 25 jaar. 

Archery Tag

Na afloop van het officiële gedeelte hadden twee brandweermannen van post Wehe een leuke activiteit georganiseerd. In het adventurepark werd een competitie Archery Tag gehouden, een soort boogschieten. Vol enthousiasme en fanatisme speelden de gemaskerde brandweermensen en hun partners (zelfs de burgemeester deed een potje mee) verschillende wedstrijdjes tegen elkaar. Alle aanwezigen keken terug op een zeer geslaagde avond en gingen met een grote glimlach naar huis.

Boven vlnr: Robert de Wit, Alex van Dijk, Rudie Huizenga, John Nijholt, Bert Bouman, Pieter Bijma, Dirk Binnema, Jos Hoeksema, burgemeester Koos Wiersema en Hink Horneman.
Onder vlrn: Thea Kloosterman, René Barsema, Sven van der Veen, Stefan Valkema, Arjan van Duinen, Homme Joustra en Klaas de Vries.