Aardappelschuren in de as gelegd in Zijldijk

Zijldijk – Drukke dagen voor de brandweer: na de verwoestende brand in Middelstum moesten de brandweerlieden zaterdagochtend alweer aan de bak in Zijldijk. Twee aardappelschuren stonden daar in lichterlaaie. 

Direct schaalde de brandweer groot op en kwamen er veel korpsen ter plaatse. De vrijstaande boerderij aan de Kolholsterweg is van Janko Elema, bekend van Boer Zoekt Vrouw. 

De hulpdiensten konden niet voorkomen dat twee schuren uitbrandden, maar wisten wel het vuur te stoppen zodat het woonhuis grotendeels overeind bleef. Door rondvliegende brandende stukken hout vlogen meerdere stukken van een naastgelegen graanveld in brand. Een boer pakte zijn giertank en begon het land nat te spuiten, terwijl de brandweer in allerijl de vuurhaarden probeerde te stoppen. 

tekst gaat verder onder de foto

Asbest

Na uren blussen was de brand onder controle. Omdat er mogelijk sprake is van asbest is het sein GRIP 1 gegeven en hebben meerdere instanties en disciplines overleg gehad over de afhandeling van de brand. Zover bekend is er niemand gewond geraakt.