Aangenaam weer

Opnieuw gaan we de komende tijd van hogedruk profiteren. Iets wat we deze historische zomer al zo vaak hebben gezien. Het hoog Ortwin boven Engeland maakt verbinding met een hoog boven Scandinavië en gaat vanaf zaterdag zorgen voor een paar mooie dagen. Zo medio volgende week wordt het hoog afgelost door een nieuw hoog vanaf de Oceaan. Dan even wat meer bewolking en een kleine kans op een bui, maar vervolgens lijkt weer een mooie nazomerse periode aan te gaan breken.
 

Vrijdag:

De matige noordwestenwind voert vrij koele lucht aan, het wordt zo’n 18 graden bij een afwisseling van zon, wolken en lokaal een kleine kans op een enkele bui. In de nacht landinwaarts fris met een graad of 5 als minimum.

Zaterdag:
Zon en stapelwolken bij een zwakke tot matige van noordwest naar noordoost draaiende wind, kracht 2 tot 3. Het wordt een graadje of 20. In de nacht een graad of 7.
 
Zondag:
Bij flink wat zon en een matige oosten- tot noordoostenwind, kracht 3 tot 4 wordt het zo’n 23 graden.
 

Verdere vooruitzichten:

Maandag richting de 25 graden bij met de zon er goed bij. Ook daarna blijft hogedruk dominant met droog (dinsdag wel een kleine buienkans) en flink zonnig weer bij rond de 23 graden.