Aan de koude kant de komende dagen

Tussen het Hoog Anke boven de Oceaan en het laag Torsten boven Zweden stroomt er steeds koudere lucht vanuit het Poolgebied onze kant op die nog wat opgewarmd wordt door de Noordzee. Tot en met zaterdag verloopt aan de koude kant met lichte vorst in de nacht en verspreid een paar (winterse) buien, vanaf zondag loopt de temperatuur weer op en wordt alle neerslag weer gewoon regen.

Woensdag:
Er staat weinig wind, in de middag toenemend naar matig, kracht 3 tot 4. Er is veel bewolking en nevel, langs de kust meer kans op opklaringen, maar ook een grotere kans op een bui. Het wordt maximaal 6 graden. In de nacht zakt de temperatuur tot rond het vriespunt, lokaal ontstaat mist en er kan een winterse bui vallen, dus kans op gladheid.
 
Donderdag:
Bij Lauwersoog kan het nog zo’n 5 graden worden, maar langs de Duitse grens wordt het niet veel warmer dan een graad of 3. Verder valt verspreid een (winterse) bui bij een wind die weinig voorstelt. In de avond draait de wind noordoost en neemt tot matig. De temperatuur zakt in de nacht naar rond nul tot – bij langere opklaringen – zo’n -3 graden. Verspreid valt een (winterse) bui en in opklaringsgebieden ontstaat mist.
 
Vrijdag:
Bij een zwakke tot matige noordoostenwind, kracht 2 tot 3, wordt het maximaal zo’n 4 graden. Het blijft meest droog met af en toe wat zon, maar aan de kust kan er een bui van zee binnendrijven. In de nacht lichte vorst tot zo’n -3 graden.
 
Verdere vooruitzichten:
Zaterdag koud met later of eind van de dag opkomende regen, misschien voorafgegaan door natte sneeuw. Zondag grijs en regen.