8 jaar cel voor doden Jesse van Wieren

Groningen / Kloosterburen – De rechtbank in Groningen heeft de verdachten Rhowan P. en Desiree G. in de zaak Jesse van Wieren 8 jaar celstraf opgelegd. Beide verdachte is doodslag ten laste gelegd.

Het OM had eerder al 8 jaar geëist tegen beide verdachten. Zij worden er van verdacht op nieuwjaarsdag Jesse van Wieren uit Leens op gewelddadige wijze van het leven te hebben beroofd.

De rechtbank spreekt net als het OM van doodslag, omdat er geen voorbedachte rade in het spel is. Uit onderzoek, dus niet uit de tegenstrijdige verklaringen van de verdachten, is gebleken dat de mannelijke verdachte heeft gestoken. Dat is ook de doodsoorzaak, zo blijkt uit de autopsie. De rol van Desiree G. wordt als medepleegster gezien, maar de rechtbank oordeelt dat haar rol niet minder ernstig is.

Doodslag is voor beide verdachten bewezen, zo laat rechtbankverslaggever Rob Zijlstra weten. Er is geen sprake van noodweer, hetgeen de advocaten van de verdachten verklaarden. Ook de verklaring dat de twee juist het slachtoffer zijn geworden is van tafel geworpen.

Beide verdachten krijgen TBS met dwangverpleging. Ze moeten dus een kliniek in. Ze krijgen beide 8 jaar celstraf, conform de eis van het OM.